Acasă Interne IGSU: Atenționare meteorologică de Cod galben

IGSU: Atenționare meteorologică de Cod galben

DISTRIBUIȚI

În urmă cu puțin timp, a fost emisă o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată, valabilă până la ora 23.00.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei și local în Maramureș. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

RECOMANDĂRI:

  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Accesează https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, pentru a afla cum să reacționezi în cazul producerii unei situații de urgență.

 

1 COMENTARIU

  1. […] În urmă cu puțin timp, a fost emisă o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată, valabilă până la ora 23.00. Astfel, în cursul zilei de astăzi, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here