Acasă Interne IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe şi în Bucureşti,...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe şi în Bucureşti, în urma ninsorilor în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente și vânt puternic, în ultimele 24 de ore (28 ianuarie, ora 07 – 29 ianuarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 123 localități din 18 județe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București.

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci și 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe, cât și pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă și 1 drum județean (DJ 713/DJ).

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri:

– starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

– asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea;

– convocarea ședințelor extraordinare la nivelul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență ale județelor Vrancea și Buzău;

– activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);

– creșterea capacității operaționale la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Buzău și Vrancea. Reamintim că pentru prevenirea situațiilor care să pună în pericol cetățenii, în cursul zilei de ieri au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert, în județele Buzău și Vrancea.

Pentru activarea rapidă a acțiunilor de răspuns la situațiile de urgență înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență a decretat ieri starea de alertă pentru județul Vrancea.

Misiuni de salvare relevante:

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii salvatori au acționat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme și transportarea acestora, în condiții de siguranță, la cele mai apropiate unități sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce privește traficul rutier, 9 drumuri naționale și 44 drumuri județene sunt blocate din cauza zăpezii.

La acest moment se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localități din 7 județe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH și VN) fiind afectați 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naționale precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor.

Având în vedere că mai multe județe din SE și E țării se află sub atenționare meteorologică până astăzi la ora 10.00, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here