Acasă Social IGSU recomandă

IGSU recomandă

DISTRIBUIȚI

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, IGSU reamintește celor care pornesc la drum să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea asigurați-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Peste 3.300 pompieri cu 2.000 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase care au intrat în vigoare joi, 22 martie.

ANM a emis avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ninsori abundente, intensificări ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate scăzută care vizează mai multe județe din țară şi Bucureşti.

De asemenea, la nivelul IGSU și unităților din zonele vizate de vremea severă pot fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele care sa asigurare intervenţia imediată.

Pentru răspunsul la misiunile de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite 36 de autovehicule şenilate, 41 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), 33 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD.

În zonele vizate sunt pregătite echipaje cu autospeciale și șenilate:

Grupări de sprijin formate din autospecială de tractare și șenilată:

ISU Mureş → în zona de competenţă a ISU Argeş

ISU Mureş → în zona de competenţă a ISU Olt

USISU → în zona de competenţă a ISU Dâmbovița

ISU Galaţi → în zona de competenţă a ISU Tulcea (2 echipaje)

Grupări de sprijin formate din autofreză de zăpadă multifuncțională:

ISU Iaşi → în zona de competenţă a ISU Tulcea

ISU Iaşi → în zona de competenţă a ISU Brăila

ISU Neamţ → în zona de competenţă a ISU Buzău

*ISU Vâlcea şi ISU Dolj pot intervni și în zonele de competenţă ale ISU Mehedinţi şi ISU Caraş-Severin.

Grupări de sprijin formate din autospecială de transport personal și victime multiple:

ISU Constanţa → în zona de competenţă a ISU Brăila (Autospeciala va asigura, la nevoie, intervenţia şi în zona de competenţa a ISU Tulcea)

ISU Bucureşti-Ilfov → în zona de competenţa a ISU Dâmboviţa

ISU Timiş → în zona de competenţa a ISU Mehedinţi

Cum se circulă

Vineri dimineață traficul rutier era perturbat pe mai multe drumuri din țară, din cauza ninsorii și a vântului. Potrivit Centrului INFOTRAFIC al IGPR la ora 7.30, situaţia traficului se prezintă astfel:

  1. Situaţia traficului rutier:

a – Circulaţie oprită: pe A2, pe sensul către Constanţa. La km 64, un tir a lovit glisiera mediană şi a blocat toate cele trei benzi de rulare.

b – DN7, în judeţul Vâlcea, este blocat între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş, după ce mai multe tiruri au rămas înzăpezite.

c – Circulație restricţionată pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pentru circulația autoturismelor cu MMA>7,5 t, din cauza ninsorii abundente, restricție de tonaj (7,5 tone) pe DN 7, între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş (în judeţul Vâlcea).

  1. Situaţia traficului feroviar:

– SRPT Craiova – 19 trenuri (pe rutele Piteşti – Piatra Olt, Craiova – Sibiu, Craiova – Băileşti, Alexandria – Roşiori Nord, Caracal – Corabia, Piatra Olt – Caracal, Piatra Olt – Slatina, Lotru – Piatra Olt, Roşiori Nord – Turnu Măgurele) anulate astăzi (23 martie 2018).

– SRPT Bucureşti – 6: 4 trenuri (pe ruta Bucureşti – Constanţa) şi 2 trenuri (pe ruta Bucureşti – Tulcea).

  1. Situaţia traficului naval:

– Bara Sulina închisă, din cauza vântului puternic.

  1. Situaţia traficului aerian – fără probleme deosebite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here