Acasă Info Local Ilfov – 18 persoane în carantină, 701 monitorizate la domiciliu

Ilfov – 18 persoane în carantină, 701 monitorizate la domiciliu

DISTRIBUIȚI
Sursa foto: informatiata.ro
horizontal background woman in isolation at home for virus outbreak or hypochondria .

Conform raportării Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 28 mai 2020, la ora 15:00, în centrele de carantină de pe raza județului Ilfov erau cazate 18 de persoane. Numărul persoanelor izolate și monitorizate la domiciliu este de 701, anunță Instituția Prefectului Județului Ilfov. DSP verifică în teren respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Controalele efectuate în sistem integrat de către angajații Ministerului Afacerilor Interne și celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În principal, se acționează pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, obiectivul polițiștilor fiind siguranța cetățeanului.

În ultimele 48 de ore, 407 polițiști ilfoveni și 230 de polițiști locali au desfășurat 36 de misiuni specifice pe raza județului. 2.737 persoane au fost verificate dacă respectă izolarea, iar 28 de firme – dacă respectă interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă. Au fost date 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Jandarmii ilfoveni au continuat informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, dar nu au dat sancțiuni.

ISU București-Ilfov a continuat asigurarea suportului operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu SARS-COV-2 la spitale activitățile de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

*****

Prefectura Ilfov reamintește cetățenilor faptul că pe durata stării de alertă, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și la locul de muncă a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în Anexa 1 la Ordinul nr. 874 din 22 mai 2020: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/05/Ordin-MS-MAI-22052020-2.pdf.

De asemenea, pe durata stării de alertă a fost instituită obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în Anexa 1 la Ordinul nr. 874 din 22 mai 2020: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/05/Ordin-MS-MAI-22052020-2.pdf.

Toate documentele oficiale emise în contextul pandemiei COVID-19 și a stării de alertă pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne, în secțiunea Utile: https://www.mai.gov.ro/utile/ – subsecțiune: STARE DE ALERTĂ.

Solicităm cetățenilor să respecte cu strictețe măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, să evite crearea de aglomerații și deplasările inutile!

Mulțumim tuturor celor care au înțeles și înțeleg că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

*****

Pentru date actualizate cu privire la zonele afectate de infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și situația la nivel global, puteți accesa pagina de internet a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: http://www.cnscbt.ro/.

Pentru recomandări și alte informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă, puteți apela TELVERDE 0800.800.358, o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Pentru suport psihologic și sprijin social, puteți apela TELVERDE 0800.070.030 din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 24:00.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − eighteen =