Acasă Anchete Ilfov/723 de persoane aflate în izolare la domiciliu

Ilfov/723 de persoane aflate în izolare la domiciliu

DISTRIBUIȚI

Conform raportării Direcției de Sănătate Publică, în data de 29 mai 2020, la nivelul județului Ilfov erau monitorizate 723 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se mai aflau 18 persoane.

Poliţiştii ilfoveni continuă să acţioneze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În principal, intervenţiile sunt concentrate pe informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, obiectivul polițiștilor fiind siguranța cetățeanului.

În ultimele 24 de ore în contextul stării de alertă 119 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, împreună cu 116 polițiști locali, au desfășurat 16 misiuni specifice pe raza județului. Au fost verificate 1.408 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și 18 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean “Lascăr Catargiu” au continuat activitățile specifice de informare a cetățenilor ilfoveni cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției generată de coronavirusul SARS-CoV-2, dar și în vederea descurajării faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii ilfoveni nu au aplicat sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ISU București-Ilfov asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu SARS-COV-2 la unități spitalicești, misiuni pentru a sprijini celelalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here