Acasă Economie Ilfov: Din 32 de comune, 19 au rețele de canalizare publică

Ilfov: Din 32 de comune, 19 au rețele de canalizare publică

DISTRIBUIȚI

Canalizarea, pentru mulți români, doar un vis

Lipsa canalizării reprezintă, încă, o mare problemă pentru foarte mulți români. Ultimele date ale Institutului Național de Statistică arată că, din totalul de 2.861 de comune din România, doar 871 au instalații de canalizare publică.

“În anul 2016, activitatea de evacuare a apelor uzate din gospodăriile populaţiei şi din unităţile economice şi sociale s-a desfăşurat în 313 municipii şi oraşe şi în 871 comune”, precizează INS.

Totodată, șapte municipii și orașe, din cele 320 câte există în România, nu au nici acum rețele de canalizare publică.

Fruntaș este județul Brăila, unde, din 40 de comune una singură are rețea de canalizare publică. Aici, 37 de comune au rețele de alimentare cu apă potabilă. Urmează județul Giurgiu, unde doar două comune au canalizare, apoi Teleorman, unde, din 92 de comune, doar patru au rețele de canalizare.

În județul Ialomița, din 59 de commune, doar cinci au canalizare și 53 rețea de apă potabilă. În județul Botoșani, din cele 71 de comune, doar șase au rețele de canalizare publică. 40 de comune din Botoșani au rețele de alimentare cu apă potabilă. În judetul Călărași, din 50 de commune, doar 6 au canalizare, iar 44 de comune au apă potabilă.

Ilfov: Din 32 de comune, 19 au rețele de canalizare publică

Situația nu este roz nici în județul Ilfov. În comunele din imediata vecinătate a Bucureștiului s-au mutat tot mai multe persoane. Ilfovul este singurul județ din România cu creștere demografică, populația ajungând la peste 480.000 de locuitori. Doar că, aici, mulți oameni au fose și folosesc apa din puțuri.

Datele INS arată că în județul Ilfov, din 32 de comune, 19 au rețele de canalizare publică, în timp ce 20 au rețele de alimentare cu apă potabilă.

La polul opus, cel mai bine la capitolul rețele de utilități publice stau județele Cluj și Bacău. Astfel, în județul Cluj, din 75 de comune, 46 au rețele de canalizare publică. De asemenea, 73 au rețele de alimentare cu apă potabilă. În județul Bacău, din 85 de comune, 42 au canalizare, 70 având rețele de apă potabilă.

Datele Institutului Național de Statistică mai arată că în oraşele Bechet (Dolj), Măgurele (Ilfov), Potcoava (Olt), Miercurea Sibiului (Sibiu), Milisăuţi şi Cajvana (Suceava) există un grad redus de echipare a străzilor cu reţele de distribuţie a apei potabile (sub 10% din lungimea străzilor). Aceasta este situația de la sfârșitul anului 2016. – CĂLIN MATEI

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here