Acasă Info Local ILFOV – Încă o campanie de prevenire a furturilor din locuințe și...

ILFOV – Încă o campanie de prevenire a furturilor din locuințe și societăți comerciale

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni susțin campania ”Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță!”, care se desfășoară în perioada noiembrie-decembrie a.c.

Scopul campaniei este informarea populației cu privire la principalele modalități de prevenire a furturilor din locuințe și societăți comerciale.

Astfel, polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare a cetățenilor din localitățile Voluntari, Popești-Leordeni, Snagov, Bragadiru și Otopeni, acestora fiindu-le oferite informații cu privire la modurile de operare în cazul furturilor, precum și la măsurile care pot fi adoptate pentru reducerea riscului de victimizare. De asemenea, au fost distribuite pliante cu conținut preventiv.

Dintre recomandările polițiștilor enumerăm: dotarea cu încuietori campaniecorespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau alte intrări, luarea măsurilor pentru o iluminarea corespunzătoare la intrările în bloc, paliere, montarea de grilaje. Pentru cei care locuiesc la casă: supravegherea video în exterior, care să înregistreze și să transmită la distanță prin internet orice activitate desfășurată în curtea casei, protecție perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curte; iluminare cu senzori de mișcare; interzicerea accesului în locuință și refuzul de a da informații despre dumneavoastră, bunurile deținute ori despre vecini, persoanelor străine, care pretind că reprezintă diverse instituții, dar care nu se pot legitima; apelarea la o persoană de înceredere care să ridice facturi sau înștiințări lăsate în ușă ori în cutia poștală, pe perioada cât sunteți plecați; evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here