Acasă Politic Ilfov/Învestirea prefectului Zamfir/Duminică, matinal și discret

Ilfov/Învestirea prefectului Zamfir/Duminică, matinal și discret

DISTRIBUIȚI

Duminică, 8 decembrie 2019, de Ziua Constituției, la ora 8.00, a avut loc ceremonia de învestire în funcție a celui de-al 14-lea prefect de Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, fost consilier județean până la 28 noiembrie a.c. Zamfir a fost numit să exercite această funcție de prim-ministrul Ludovic Orban, în ședința de guvern din 6 decembrie a.c..

Au participat premierul Ludovic Orban, secretarul general al Guvernului Antonel Tănsae, secretarul de Stat de la Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu (fost administrator public al județului Ilfov), președintele Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache, liderul liberalilor ilfoveni, Hubert Thuma, senatorul liberal Nicoleta Pauliuc, deputatul liberal Mihai Culeafă, primari, alți reprezentanți ai instituțiilor publice din județ.

Fostul prefect, social-democratul Mihai-Sandu Niță, prezent la eveniment, s-a arătat convins că Ilfovul ”se află pe mâini bune” și l-a felicitat pe Daniel-Tudorel Zamfir pentru noua funcție.

Ludovic Orban: ”Vreau să îi doresc domnului prefect care, deși are un mandat scurt, ca și mandatul guvernului nostru, să poată să pună rapid în practică tot ceea ce ne-am propus”

Având în vedere că locuiește în comuna Dobroești, premierul Ludovic Orban, prezent la ceremonie, a declarat că evenimentul are loc la o oră atât de matinală pentru a transmite mesajul că persoanele aflate în serviciul public trebuie să fie la dispoziţia cetăţeanului la orice oră, în orice zi. ”Îi mulțumim domnului prefect Niță care, practic, astăzi își încheie mandatul. Vreau să îi doresc domnului prefect care, deși are un mandat scurt, ca și mandatul guvernului nostru, să poată să pună rapid în practică tot ceea ce ne-am propus.(…) Consider că este extrem de important să existe o comunicare între reprezentații guvernului din București și reprezentanții guvernului din Ilfov, nu spun administrația Bucureștiului pentru că deocamdată administrația Bucureștiului joacă în alt film. Sper ca anul viitor și administrația Bucureștiului să poată să devină parte a unui proiect metropolitan care să rezolve problemele majore cu care se confruntă Bucureștiul și Ilfovul, adică arealul metropolitan al Bucureștiului. (…). Solicit sprijinul prefecturii și primarilor pentru proiectele importante de infrastructură – cel mai important fiind Autostrada de Centură a Bucureștiului”.

Orban a mai vorbit despre problema restituirii proprietăților private, care la 30 de ani de la Revoluție nu a fost încă finalizată și i-a spus lui Zamfir că poate conta pe guvern.

Zamfir promite responsabilitate, obiectivitate și orientare către cetățean

Prefectul Daniel-Tudorel Zamfir s-a angajat să își desfășoare activitatea ”la nivelul de importanță și de demnitate pe care îl solicită această funcție de reprezentant al guvernului în Ilfov” și a precizat că își dorește să stabilească o relație de lucru ”onestă și eficientă cu autoritățile publice locale”.

Legalitate, responsabilitate, obiectivitate și orientare către cetățean reprezintă principiile pe care se va baza activitatea noului prefect, conform spuselor sale. (foto: George Ene)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here