Acasă Anchete Ilfov: Percheziții la lăutari băniți de înșelăciune

Ilfov: Percheziții la lăutari băniți de înșelăciune

DISTRIBUIȚI

La 11 noiembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Din cercetări a reieșit că 110 persoane ar fi obţinut, ilicit, indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. 11 persoane au fost conduse la audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Neamţ, precum și poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Surse din cadrul anchetei susțin că este vorba despre lăutari care nu și-au mai putut onora obligațiile de acânta la evenimente private din cauza pandemiei de Covid 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here