Acasă Info Local Ilfov: Razie pe șosele la alcool și droguri

Ilfov: Razie pe șosele la alcool și droguri

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

Polițiștii  Serviciului Rutier și ai Polițiilor Orășenești din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au acționat în primele trei zile din noiembrie pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Acțiunile au fost desfășurate pe drumurile publice de pe raza de competență teritorială a județului Ilfov, în special în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere și, au vizat totodată și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente.

La activități au fost folosite aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea faptelor  de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților de verificare au fost aplicate 281 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 25 de permise de conducere, din care nouă permise reținute pentru consumul de alcool și cinci permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 21 de certificate de înmatriculare au fost retrase. Totodată au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier, pentru patru dintre acestea fiind întocmite dosare penale pentru consumul de alcool.

Recomandări:

Nu țineți în mână și nu folosiți  cu mâinile în niciun mod, în timp ce conduceți, telefonul mobil sau orice alt dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Riscați viața, atât a dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic.

– recomandăm conducătorilor de vehicule ca, în primul rând să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, să respecte cu strictețe regulile de circulație,    să manifeste, de asemenea, o atenție sporită la trafic și să nu fie angrenați în activități de natură a le distrage atenția.

– pietonilor le recomandăm să nu circule pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiți să o facă, să circule pe sensul opus de deplasare al vehiculelor.

– bicicliștilor le recomandăm, suplimentar, să poarte veste reflectorizante, iar bicicletele să fie echipate regulamentar.

– motocicliștilor le recomandăm, să respecte regimul de viteză prevăzut de lege, să poarte căști de protecție omologate și îmbrăcăminte de protecție adecvată și, nu în ultimul rând, să-și mărească gradul de vizibilitate prin portul de accesorii reflectorizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here