Acasă Economie ”Ilfov SANDBOX – Drumul către un județ SMART”

”Ilfov SANDBOX – Drumul către un județ SMART”

DISTRIBUIȚI

Dialogul dintre mediul de afaceri și autoritățile locale a fost unul argumentat și constructiv

La evenimentul din 15 iunie – ”Ilfov SANDBOX – Drumul către un județ SMART” – speakerii au prezentat și dezbătut împreună cu ceilalți participanți probleme din sfera digitalizării, a energiei verzi și regenerabile, au adus în discuție probleme și potențiale soluții privind mobilitatea și interconectarea la rețele de transport și utilități, dar au vorbit și despre mecanismele de finanțare și despre consultanță financiară. Totul într-o abordare profesionistă, prezentată prin filtrul și experiența reprezentanților mediului privat și a celor din administrația publică, informează CJ Ilfov. Dialogul dintre mediul de afaceri și autoritățile locale a fost unul argumentat și constructiv și cu siguranță se va repeta într-o nouă sesiune de discuții, în toamnă.

Prin acest tip de evenimente, Consiliul Județean Ilfov își dorește să sprijine autoritățile locale în demersul comun de a transforma Ilfovul într-un județ competitiv, durabil și incluziv.

Consiliul Județean Ilfov, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României, a organizat, la 15 iunie 2021, evenimentul ILFOV SANDBOX – Drumul către un județ SMART. Scopul evenimentului l-a constituit îmbunătățirea și dezvoltarea relațiilor de cooperare și networking în vederea atragerii de finanțări rambursabile și nerambursabile care să contribuie la dezvoltarea județului Ilfov.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Consiliul Județean Ilfov susține transformarea smart a județului având ca fundament politicile publice elaborate în concordanță cu nevoile actuale ale cetățenilor și ale mediului de afaceri. Ilfov Sandbox – Drumul către un județ SMART își propune să devină o tradiție deoarece această inițiativă se dorește a fi prima dintr-un șir de evenimente menite să sprijine unitățile administrativ teritoriale din județul Ilfov, în demersul lor de atragere de investiții și de creștere a calității vieții cetățenilor. Prin astfel de evenimente vrem să contribuim la crearea unui ecosistem bazat pe încredere între mediul privat și administrația publică”.

Au participat 12 speakeri, reprezentanți ai companiilor private, Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Dan Dumitru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Ilfov, Mihaela Toader, administrator public al județului Ilfov, George Tuță, deputat de Ilfov, și 25 reprezentanți ai primăriilor din Ilfov.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie pe care Consiliul Județean Ilfov intenționează să le organizeze, în demersul instituției de a deveni un liant între administrația publică, mediul privat și cetățeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 15 =