Acasă Info Local Ilfov: ”Verde la educație pentru circulație”/”Surprize sau amenzi?”

Ilfov: ”Verde la educație pentru circulație”/”Surprize sau amenzi?”

DISTRIBUIȚI

Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională ”Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv. Ediția de anul acesta a campaniei a avut loc la 28 septembrie.

Noutatea evenimentului de anul acesta, a constat în jocul ”Surprize sau amenzi?”, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.

În cadrul acestui proiect, polițiștii ilfoveni și-au dat întâlnire cu cei mici și părinții acestora în parcările magazinelor Lidl de pe raza județului, unde au avut loc lecții interactive, care au constat în două sesiuni: prima parte a fost informativă, iar cea de-a doua, practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiști toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât  de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau amenzi?. Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, le-a adresat participanților întrebări. Acesta a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

Astfel, fiecare copil cu vârsta între 4 și 10 ani a avut șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la reprezentanții Poliției Române.

Devenit deja tradiție,evenimentul a avut ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, privind importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.

”Un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea copiilor îl reprezintă conștientizarea de către aceștia, pe termen lung, a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație, conduită ce se naște și se dezvoltă prin activități educative, încă  de la vârste fragede”, declară chestorul de poliție Florentin Brăcea, director al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here