Acasă Economie Ilfovenii care lucrează pe cont propriu în domeniul înfrumusețării sau întreținerii corporale,...

Ilfovenii care lucrează pe cont propriu în domeniul înfrumusețării sau întreținerii corporale, în atenția ANAF

DISTRIBUIȚI

Cadrele didactice care obțin venituri și din meditații, proprietarii care închiriză spații de locuit, cosmeticienele, manichiuristele, coafezele/frizerii ori maseorii care lucrează pe cont propriu, în afara unei forme de organizare economică (întreprindere individuală, PFA, societate comercială etc) vor fi informate de ANAF cu privire la obligațiile fiscale de declarare și plată a veniturilor obținute.

În acest an, ANAF derulează trei proiecte pilot, câte unul pentru fiecare categorie profesională menționată. Primul proiect, care vizează persoanele fizice care desfășoară activități educaționale (meditații), se aplică în județele Cluj și Sibiu, iar cel de-al doilea – care vizează persoanele fizice care închiriază spații de locuit – are loc în județele Brașov și Constanța. Al treilea proiect – persoanele fizice care desfășoară activități de înfrumusețare sau întreținere corporală – vizează Ilfovul și Capitala.

Proiectele pilot de stimulare a conformării voluntare vor pune accentul pe informarea și educarea contribuabililor despre obligațiile fiscale, pe prevenirea și reducerea fenomenului de sub-declarare sau de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosinței bunurilor și de neînregistrare în scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformează obligațiilor fiscale se bazează pe colectarea și publicarea de informații în care predomină îmbunătățirea schimbului de informații cu alte instituții publice și cu organisme din sectorul privat.

În perioada imediat următoare, ANAF va informa respectivele categorii de persoane în legătură cu obligațiile declarative și de plată.

O mai bună informare va conștientiza contribuabilii în legătură cu obligațiile fiscale care derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul neconformării în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

Controalele ANAF se bazează pe analize de risc riguros elaborate de direcțiile de specialitate. Pentru a fi sprijiniți în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini corect și la timp obligațiile fiscale, contribuabilii pot apela Call-Center-ul ANAF, la nr. 031.403.91.60 sau pot cere informații personalizate privind situația fiscală prin Spațiul Privat Virtual. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here