Acasă Economie ILFOVENII DIN GRUPURILE VULNERABILE, AJUTAŢI SĂ SE REINTEGREZE PRIN FONDURI EUROPENE

ILFOVENII DIN GRUPURILE VULNERABILE, AJUTAŢI SĂ SE REINTEGREZE PRIN FONDURI EUROPENE

DISTRIBUIȚI

Persoanele expuse riscului de excluziune socială vor fi ajutate să se reintegreze pe piaţa muncii, prin structurile economiei sociale şi în economia formală prin intermediul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, lansat pe 4 decembrie, la Bucureşti.

Prin proiectul SOCEC.NET vor fi dezvoltate 11 structuri de economie socială din regiunile Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov, vor fi create cursuri de calificare şi 80 de locuri de muncă pentru persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile.

 CONF socec 1_NOU“Locurile de muncă reprezintă o prioritate pentru noi. Prin acest proiect se vor înfiinţa 80 de locuri de muncă, un număr important în perioada în care ne aflăm. Sper ca aceste structuri de economie socială să funcţioneze şi să creeze din ce în ce mai multe locuri de muncă”, a subliniat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Rădulescu, în cadrul conferinţei de lansare.

Proiectul va fi implementat de Consiliul Judeţean Ilfov şi Consiliul Judeţean Călăraşi, în zonele Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov, unde persoanele excluse social sau vulnerabile vor fi ajutate în formare şi dezvoltarea capacităţilor lor în domeniul antreprenoriatului social pentru a le amplifica gradul de acceptare la angajare.

Reprezentantul Consiliului Judeţean Călăraşi, Marius Fulga, manager public, consideră că “este important pentru instituţii să conştientizeze problemele societăţii şi să se implice în piaţa forţei de muncă, mai ales pentru aceste persoane venite din mediul vulnerabil”.

În Bucureşti- Ilfov vor fi înfiinţate 65 de locuri de muncă, iar în zona Sud-Muntenia 15.

În ceea ce priveşte distribuţia economiei la nivel naţional, secretarul de Stat din cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, George Brezoi, a apreciat că în România “avem câteva centre importante: Constanţa, Bucureşti, Cluj, Sibiu, dar în restul ţării şi mai ales diferenţa între rural şi urban este una catastrofală. Este motivul pentru care mă bucură acest proiect. În judeţul Călăraşi au existat întreprinderi mari, iar problema lor este că nu sunt flexibile (…) Educaţia în anumite locuri lipseste cu desăvârşire, iar acest lucru este pregnant în mediul rural. Acest proiect este unul social, iar exact aceste persoane sunt încurajate şi susţinute”.

Așadar, printre rezultatele concrete ale proiectului se vor număra dezvoltarea competențelor, cunoștințelor și stimei de sine pentru 145 de persoane vulnerabile care vor patrticipa la un program de formare în domeniul antreprenorial social. – LAVINIA TĂNASE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here