Acasă Info Local Ilfovul, afectat de inundații

Ilfovul, afectat de inundații

DISTRIBUIȚI

Efectivele MAI au intervenit în județele afectate de inundații

Potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, urmare a manifestării fenomenelor hidrologice, au fost afectate 71 de localități din 15 județe (Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Prahova, Olt, Teleorman, Vaslui) și municipiul București.

În localitatea Homorod (Brașov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuințele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domicilii după ce starea de pericol a trecut.

De asemenea, la nivel național, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodărești, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, un drum național și cinci drumuri județene.

Potrivit centrului Infotrafic, la această oră, din cauza apei acumulate pe partea carosabilă, circulaţia rutieră este oprită pe DN10 Siriu – Sita Buzăului, în judeţele Covasna şi Buzău. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău – Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

Peste 3.000 de pompieri sunt în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidrologice periculoase.

Monitorizarea și coordonarea situației din teren este realizată prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI completat cu grupa operativă a IGSU.

În cursul acestei dimineți a fost actualizat codul roșu hidrologic, pentru depășirea cotelor de pericol pe râul Buzău (aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu)  județele Brașov, Buzău și Covasna, valabil până la ora 12.00, existând posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații și creșteri rapide de debite.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să respecte recomandările autorităţilor, să nu se deplaseze în zone inundate, iar în cazul pătrunderii apei în locuințe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică și să deconecteze aparatele electrice.

De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la situația căilor de comunicație pe care le vor parcurge. În caz de inundaţie, la înălţimea de circa 20 cm apă, apa poate pătrunde în vehicul şi poate cauza pierderea controlului. La înălţimea de circa 40 cm apă, vehiculul pluteşte. La înălţimea de 60 cm, majoritatea vehiculelor sunt luate de apă.

Foto – Cotidianul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here