Acasă Info Local Ilfovul are nevoie de mai mulți medici, pompieri, dascăli, polițiști și jandarmi

Ilfovul are nevoie de mai mulți medici, pompieri, dascăli, polițiști și jandarmi

DISTRIBUIȚI

Marea problemă este că personalul este raportat la numărul de locuitori din acte

Ambulanța București-Ilfov are nevoie de suplimentarea personalului ca să poată face față tuturor solicitărilor, atenționează Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, care povestește, pe pagina sa de Facebook, cum unui cercetător străin venit să lucreze în Ilfov i s-a făcut rău, săptămânile trecute, iar salvarea a venit după jumătate de oră.

”Într-o țară în care percepția contează mai mult decât explicațiile, cu asta rămâne străinul din experiența prin care a trecut. Cine mai ascultă explicațiile? Realitatea este că personalul de pe ambulanță, deși are toată bunăvoința, este insuficient. Și asta se reflectă în calitatea serviciilor oferite și poate chiar și în numărul de vieți salvate”, scrie Petrache.

Ambulanța București-Ilfov a primit de la Ministerul Sănătății puțin peste 100 de posturi. Numărul de medici se calculează la suta de mii de locuitori, iar asistentele și ambulanțierii se raportează la numărul mașinilor de salvare. Dacă luăm în calcul și cele 106 mașini primite, reiese ca deficitul de personal se mărește.

Ilfovul are în acte 437 192 de locuitori, potrivit celor mai recente date ale Institutului de Statistică. Dacă îi luăm în calcul și pe cei care locuiesc aici, dar muncesc în București se fac 600.000. Dacă îi socotim și pe cei care tranzitează județul, din alte părți, spre București, se fac 700.000 de locuitori, poate chiar mai mult. Dacă un om vine din Satu Mare, la București și i se face rău în Ilfov, nu aici trebuie să i se ofere servicii medicale? E nevoie de ambulanțe și pentru asemenea cazuri.

”Avem nevoie și de mai mulți polițiști, jandarmi, pentru ca oamenii să fie în siguranță și să nu mai raporteze, de exemplu, atâtea spargeri. Avem nevoie și de mai mulți pompieri, pentru situațiile de urgență și de mai mulți profesori și educatori pentru unitățile de învățământ pe care le construim sau pe care le modernizăm și le extindem. Marea problemă este că personalul este raportat la numărul de locuitori din acte. Le spun tuturor că Ilfovul este un județ aparte pentru că este singurul județ din țară cu spor natural pozitiv (numărul nașterilor este mai mare decât cel al deceselor), suntem, în foarte multe cazuri, casă (a se citi dormitor) pentru cei care lucrează în București și, deci, plătesc taxe acolo și are cel mai mare tranzit de persoane. De aceea, dimensionarea personalului trebuie raportată la situația reală. Autoritățile trebuie să țină cont de numărul real de cetățeni din Ilfov. Își pot face o imagine în funcție de numărul de locuințe din județ și de tranzitul rutier”, scrie Petrache care precizează că va continua să facă presiuni pe lângă autorități până când Ilfovul va fi văzut la dimensiunea sa reală, pentru servicii de cea mai bună calitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here