Acasă Economie Ilfovul dezvoltă înfrăţirea cu provincia Jiangsu

Ilfovul dezvoltă înfrăţirea cu provincia Jiangsu

DISTRIBUIȚI

O delegaţie a municipiului Yancheng din provincia chineză Jiangsu a avut discuţii de lucru cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov. Şeful delegaţiei chineze, Yin Jinlai, director adjunct al Comitetului Permanent al Congresului Popular Municipal Yancheng, a prezentat municipiul pe care îl reprezintă: Opt milioane de locuitori, patru porturi de categoria 1 la nivel naţional, parc de dezvoltare pentru tehnologii înalte, parc de autoturisme şi parc industrial pentru inteligenţă artificială. Unu la sută din producţia agricolă a Chinei provine din Yancheng unde sunt 840.000 hectare de terenuri agricole.

Delegaţia CJ Ilfov a fost condusă de Ileana Anghel Person, director executiv adjunct al Direcţiei Absorbţie Fonduri Interne şi Internaţionale, care a prezentat oaspeţilor din Republica Populară Chineză date economice despre judeţul Ilfov şi despre atribuţiile Consiliului.

Grupurile de Acţiunea Locală (GAL) au fost, de asemenea, reprezentate de Alexandru Groşeanu, director GAL Cociovaliştea şi de Sorin Stroe, director GAL Sabar.

Directorul GAL Cociovaliştea a prezentat mecanismul de finanţare a strategiilor de dezvoltare locală şi măsurile agricole care vizează tinerii fermieri precum şi modernzarea exploataţiilor agricole prin utilizarea de noi tehnologii.

Directorul Gal Sabar a vorbit delegaţiei chineze despre specificitatea agricolă a zonei de sud a judeţului Ilfov, dar şi despre intenţia UAT – urilor de a implementa un proiect comun de realizare a unei pieţe en-gros.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache: «La nivel de Consiliu avem toate motivele pentru a consolida relaţiile economice dintre provincia Jiangsu şi judeţul Ilfov, demarate încă din noiembrie 2013 prin Înțelegerea de Înfrăţire şi Cooperare. Seriozitatea partenerilor chinezi şi a relaţiilor stabilite cu Ilfovul au culminat cu semnarea, în octombrie 2018, a Acordului privind stabilirea unui parteneriat de lucru bazat pe relaţii de prietenie. Specializarea pe care medicii de la Spitalul Judeţean Ilfov au făcut-o la Nanjing întăreşte spusele mele privind buna legătură pe care o avem cu partenerii chinezi». – sursa: Biroul de Presă al CJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here