Acasă Economie Ilfovul, primul județ din România care a semnat un acord cu Banca...

Ilfovul, primul județ din România care a semnat un acord cu Banca Mondială

DISTRIBUIȚI

Astăzi avem nevoie urgent de o nouă strategie de dezvoltare, de un plan de amenajare a teritoriului, în corelație cu PUG-ul Bucureștiului, de reînnoire a tuturor planurilor urbanistice ale localităților din Ilfov, declară Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Așa cum știți, anul trecut a început realizarea Planului de Amenajare a Teritoriului. PATJ Ilfov alături de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, corelat cu Master-Planul general de transport sunt instrumente de planificare strategică teritorială, fără de care nu poți vorbi despre o dezvoltare urbană durabilă, care să creeze condiții decente de trai, la nivelul anilor în care trăim. De asemenea, suntem la un pas de semnarea contractului de finanțare pentru al doilea Master-Plan apă canal.

Preocuparea noastră permanentă a fost și este să găsim proiecte majore, să ajutăm la dezvoltarea județului, să sprijinim și să cointeresăm mediul de afaceri din Ilfov. Iar, în acest sens, nu am stat să așteptăm să lucreze doar companiile private, ci am inițiat chiar noi proiectul care va pune județul Ilfov pe harta lumii, în ceea ce privește economia inovativă: Măgurele Science Park.

Dar, poți vorbi despre dezvoltare sănătoasă, durabilă, doar dacă ai documente strategice care să stea la baza acesteia, atenționează Petrache. ”De aceea, vă invit să vă alăturați nouă în realizarea acestei strategii. Pentru că nu vorbim despre un proiect al Consiliului Județean Ilfov, ci despre unul al județului Ilfov. Iar dumneavoastră sunteți parte a acestui județ, deci vă invităm să fiți implicați alături de noi în realizarea unei viziuni coerente de dezvoltare a acestuia. Să ne sprijiniți în prima etapă, de culegere de date pentru analiza corectă a situației în care se află județul. Să ne reîntâlnim apoi, cu cifrele pe masă, să venim cu idei și propuneri de îmbunătățire și de rezolvare a problemelor existente, astfel încât viziunea să fie a noastră, a tuturor. Vrem să fiți cetățeni ai acestei comunități, să participați în luarea deciziilor. Cred în oameni, în puterea lor, în libera inițiativă, în competiție, în dezvoltare și în libertate. Dar și în coeziune, în compasiune față de cei care nu pot și care trebuie ajutați. Îmi doresc un județ cu oameni liberi și mândri, care trăiesc cu demnitate, prin propriile puteri”, spune Petrache.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here