Acasă Info Local ILFOVUL, UN JUDEȚ MAI SIGUR

ILFOVUL, UN JUDEȚ MAI SIGUR

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În 2016, criminalitatea stradală a fost cea mai scăzută din ultimii cinci ani

În anul 2016, activitatea poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov a avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate în mediul de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a corupţiei, a contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Implicarea poliţiştilor s-a concretizat prin faptul că, în anul 2016 criminalitatea stradală a înregistrat o scădere de 24,8% față de 2015, cel mai scazut nivel în ultimii 5 ani.

Activităţile desfășurate în scopul prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului au condus la scăderea acestora faţă de anul 2015 cu 12.3%, şi la o scădere cu 30% a infracţiunilor de tâlhărie, în ambele cazuri fiind înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani.

De asemenea, s-a înregistrat cea mai mică valoare a infracţiunilor sesizate, în scădere faţă  2015 cu 3,7%.

Totodată, au înregistrat scăderi ale infracțiunilor economico-financiare sesizate, cu 9,2%, și ale infracțiunilor de altă natură sesizate, cu 21.1%.

În anul 2016, s-au înregistrat cu 14,7% mai puţine furturi sesizate faţă de 2015, diminuarea fiind semnificativa în cazul furturilor din locuință sesizate, cu 20.2% mai puțin decât anul 2015 și a furturilor din societăți comerciale, (cu 1,7% mai puține fapte faţă de anul 2015), în toate cazuri fiind înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani.

Totodată, furturile de autovehicule sunt pe un trend descendent, înregistrând cel mai mic nivel în ultimii 5 ani și cu o scădere de 13% faţă de anul 2015. Și furturile din auto se află sub media ultimilor 5 ani, cu 26,2%  mai puține decât în anul 2015.

Criminalitatea economico-financiară a scăzut cu 9 % față de 2015, infracţiunile de evaziune fiscală reprezintând 14,4 % din totalul celor economico-financiare sesizate, situandu-se pe un trend descendent față de 2015, cu 29,2 % mai puține, sub media ultimilor 5 ani.

Pentru combaterea evaziunii fiscale, acţiunile iniţiate au condus la recuperarea unor prejudicii de 16 milioane lei, la indisponibilizarea de bunuri în valoare de 11 milioane lei.

În anul 2016 au fost indisponibilizate în vederea confiscării 3,5 tone de materiale pirotehnice.

Acţiunile desfăşurate în scopul creşterii gradului de siguranţă a elevilor au cunoscut o abordare diferită, poliţiştii implicându-se în activităţile curente, preventive în rândul elevilor.

În ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic, în anul 2016, s-au produs cu 25,3% mai puţine accidente grave faţă de anul  2015, sub media ultimilor 5 ani, principala cauză de producere a accidentelor fiind traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii pietonilor și neadaptarea vitezei.

De asemenea, în anul 2016 a scăzut  numarul persoanelor rănite grav (-36,5%), și a celor rănite ușor, (-10,5%).

În perioada anului 2016, la regimul circulaţiei, au fost aplicate 82.161 de sancţiuni contravenţionale, ridicate 4.755 de permise de conducere şi 4.009 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile viitoare ale poliţiştilor vor viza îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc oferit cetăţenilor, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţa stradală şi rutieră.

Rămâne, de asemenea, o prioritate asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a corupţiei, a contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe raza de competenţă  şi destructurarea grupărilor infracţionale.

Pentru atingerea acestor obiective Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov va continua desfăşurarea activităţilor în cooperare cu structurile de aplicare a legii la nivelul judeţului, în scopul asigurării unui management corespunzător al situaţiei operative. – sursa: IPJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here