Acasă Educatie În atenția prof. Ovidiu Sebe

În atenția prof. Ovidiu Sebe

DISTRIBUIȚI

 

PRIMIM LA REDACȚIE

concurs revistaO revistă școlară din București (Sectorul 4) a fost desemnată cea mai bună din Ilfov! E corect?!

Buna ziua,

Sunt profesor la una dintre scolile din Ilfov, nici nu are importanta la care, intrucat s-a dovedit ca scolile din judetul nostru nu sunt prea grozave. Vreau sa imi exprim o nemultumire si poate ca se va gasi cineva care sa ia atitudine.

Joi, 26.05.2016 s-a desfasurat la Casa Corpului Didactic Ilfov, cu sediul in localitatea Branesti, activitatea cu titlul „Revistele scolare si rolul lor in afirmarea scolii – schimb de experienta intre coordonatorii revistelor din unitatile scolare ilfovene”. Au fost inscrise 16 reviste scolare. Una dintre ele, revista „Prietenii mei” a aparut sub patronajul Gradinitei „Prietenii mei” din Berceni, coordonata de prof. Radulescu Ioana si Goran Laura. Revista respectiva obtinut premiul I la concursul de reviste scolare, dar si trofeul. Ceea ce ma supara pe mine este faptul ca acest cocurs, aflat la a IX-a editie, nu este unul obiectiv. Si ne intrebam de ce invatamantul romanesc merge prost, de ce avem elevi asa cum ii avem. Pestele de la cap se impute. Domnii din juriu, organizatorul concursului, dl profesor metodist Ovidiu Sebe, ori nu si-au fcut treaba bine, ori au inchis ochii. Nu mai spun de d-na profesoara Radulescu Ioana care a prezentat revista in calitate de coordoator. Dumneaei s-a pretat la o asemenea marsavie si nu inteleg de ce – pentru un premiu, pentru un trofeu sa ne eschivam, sa falsificam. Ce ii invata pe elevii dumneaei, d-na profesoara? Ca numai prin inselaciune pot obtine laude?

Despre ce e vorba…

Revista „Prietenii mei” a fost inregistrata ca apartinand gradinitei „Prietenii mei” din comuna Berceni. Un lucru fals! Gradinita este din Bucuresti, lucru pe care il putem vedea la o simpla accesare. Este gradinita la care d-na prof. Radulescu lucreaza si se poate vedea si in poze. Concursul se adresa revistelor ilfovene, nicidecum celor din Bucuresti. Sunt dezamagita de faptul ca prin acordarea unui premiu I si a trofeului unei gradinite din Bucuresti s-a dovedit faptul ca niciuna dintre revistele ilfovene nu merita aceste premii, ca sunt sub nivelul celor din Bucuresti. Oare chiar nu avem institutii scolare demne de asa premii frumoase? Oare scolile judetului nostru nu sunt in stare sa conceapa reviste frumoase care sa merite premii?

Domnii din juriu au avut la dispozitie revista, sa o studieze. Pe coperta 3 a revistei se putea observa adresa gradinitei, Bucuresti, bld. Metalurgiei. Nu stiu daca cei din juriu au observant sau nu, cert este ca d-na prof. Radulescu nu a lasat revista sa circule prin sala pentru a putea fi studiata. Mai mult decat atat, pentru a-si ascunde marsavia, d-na nu a lasat revista organizatorului concursului, asa cum a cerut dl. Sebe, ci a plecat cu ea sub brat, stergand astfel orice urma.

Scopul concursului – citez – „promovarea imaginii scolilor si a invatamantului ilfovean prin intermediul revistelor scolare”. Si ce am promovat? invatamantul bucurestean. Gradinita din Bucuresti e grozava, noi, cei din Ilfov nu suntem la fel de grozavi, nu suntem in stare sa obtinem premii.

Daca noi, ca profesori am ajuns sa mintim, sa falsificam, ce pretentii mai avem de la elevii nostri? Rusine, d-na profesor doctor Radulescu Ioana! Sunt profund dezamagita.

Oare la anul, la cea de a X-a editie a concursului de reviste scolare ILFOVENE, trofeul va fi castigat de o revista din alta tara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here