Acasă Info Local În Iflov se acționează pentru combaterea insectelor pe o suprafață de 14.700...

În Iflov se acționează pentru combaterea insectelor pe o suprafață de 14.700 de hectare

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, a început tratamentele pentru combaterea căpușelor și a insectelor de disconfort pe întreg arealul județului Ilfov, respectiv pe 14.700 de hectare.

În perioada 4 – 6 mai 2018, a avut loc tratamentul denumit bio larvicidare. A fost aplicat tratament de combatere a larvelor de muște și țânțari, în condiții favorabile, acționându-se cu două avioane AN2, în fiecare dimineață de la ora 6,00, pe o suprafață de 4020 de hectare.

Terestru, se acționează în interiorul localităților (aliniamente DJ, gropi gunoi și spații verzi de utilitate publică). Tratamentele sunt aplicate în intervalul 14 – 22 mai 2018, în fiecare seară, de la ora 21,00. Se folosește insecticidul SOLFAC EW 50 pe baza de Cyfluthrin 5% w/w, în doză de 40ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice (acționează prin contact și ingestie) motiv pentru care este necesară înștiințarea apicultorilor și a cetățenilor de pe raza localităților.

De regulă, tratamentul se efectuează în prima zi din intervalul menționat, iar în cazul în care condițiile meteo nu permit, se amână pentru ziua următoare favorabilă aplicării.

Pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot apărea pe parcursul acțiunii de dezinsecție, la fața locului, va fi prezent câte un delegat din partea fiecărei primării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =