Acasă Info Local În Ilfov a început Exercițiul de mobilizare “MOBEX IF – CL –...

În Ilfov a început Exercițiul de mobilizare “MOBEX IF – CL – 21”

DISTRIBUIȚI

În Ilfov a început Exercițiul de mobilizare “MOBEX IF – CL – 21”. În acest context, vicepreședintele CJ Ilfov, Vincențiu Voicu, a participat, la 13 aprilie, în calitate de președinte al Comisiei pentru probleme de apărare, constituită la nivelul Consiliului Județean Ilfov, la evenimentele de briefing și punere în situație a unei simulări tactice, prin care structurile de apărare a țării colectează informații privind potențialul economic și uman al județului.

În conformitate cu prevederile art. 23 alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 4 lit. f) pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 13 – 16 aprilie 2021, în județele Ilfov și Călărași se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

O serie de agenți economici și instituții publice sunt implicate în această simulare, care anul acesta, având în vedere contextul carantinei instituite la nivelul mai multor localități din județul Ilfov, nu include și mobilizarea rezerviștilor ilfoveni. Acțiunile specifice mobilizării parțiale vor continua timp de trei zile, iar la final vom avea o radiografie a situației actuale și a măsurilor necesare pentru ca toate componentele administrației publice să funcționeze și să interacționeze eficient, în dezvoltarea și apărarea comunității, declară Vincențiu Voicu. Foto: Vincențiu Voicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + five =