Acasă Educatie În Ilfov a început formarea cadrelor didactice din cadrul proiectului CRED  

În Ilfov a început formarea cadrelor didactice din cadrul proiectului CRED  

DISTRIBUIȚI

Profesor metodist Marius-Ovidiu SEBE

Proiectul CRED, ”Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, este unul național desfășurat de Ministerul Educației Naționale cu cofinanțare europeană. Lansat în 2017, proiectul este implementat în fiecare regiune de dezvoltare a țării prin intermediul unor parteneri, cum ar fi Institutul Național de Științe ale Educației și case ale corpului didactic din fiecare regiune de dezvoltare. Pentru regiunea de dezvoltare București-Ilfov, proiectul este desfășurat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Casa Corpului Didactic a Municipiului București în perioada 2019-2021. În Ilfov, derularea acestui proiect de mare amploare se face cu implicarea Inspectoratului Școlar Județean și Casa Corpului Didactic prin reprezentanții săi, selectați în acest sens.

Prima etapă pilot a fost lansată în regiunea București-Ilfov, prin debutul instruirii a 300 de formabili, dintre care 63 din județul Ilfov.

La 21 mai, a început în județul Ilfov, formarea a trei grupe din mediul rural, respectiv în centrele de la Brănești la Casa Corpului Didactic Ilfov, Buftea la Liceul Tehnologic „D. Dumitrescu” și Măgurele la Liceul Teoretic „Horia Hulubei”. Programul de formare, cu o durată de 120 de ore și 30 credite profesionale transferabile, se va desfășura  atât face-to-face, cât și online, în sistem blended learning, urmând a se încheia la  finalul lunii iunie. Din toamnă vor debuta și restul grupelor de formare, respectiv trei grupe cu formabili din mediul rural și cinci grupe cu formabili din mediul urban.

În prima serie sunt formate cadre didactice din ciclul primar, județului Ilfov revenindu-i 125 de formabili din mediul rural și 107 formabili din mediul urban. În seria a doua de formare, preconizată a se desfășura în anul următor, vor fi angrenate cadrele didactice din ciclul gimnazial.

Prin acest proiect se urmărește, printre altele, formarea cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, în vederea integrării noului curriculum de gimnaziu și facilitării tranziției elevilor de la nivelul primar la cel gimnazial respectiv, asigurarea accesului la învățământ primar și gimnazial de calitate pentru toți elevii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here