Acasă Educatie În Ilfov va lua ființă Colegiul ”Noul Drum al Mătăsii”

În Ilfov va lua ființă Colegiul ”Noul Drum al Mătăsii”

DISTRIBUIȚI

De la toamnă, elevii și profesorii liceelor tehnologice ”Barbu A. Stirbey” și ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea, județul Ilfov, vor putea merge la schimb de experiență în provincia chineză Jiangsu. Reprezentanții liceelor au semnat declarații de intenție, împreună cu reprezentanții Institutului de Schimburi și Comerț din Suzhou.

Potrivit documentelor, părțile vor face demersuri pentru acțiuni precum schimburi de experiență și acțiuni comune cu un caracter educativ, social, cultural sau sportiv.

Declarațiile de intenție mai cuprind realizarea de demersuri pentru înființarea Colegiului ”Noul Drum al Mătăsii”- Institutul de Schimburi și Comerț din Suzhou, în județul Ilfov.

Documentele semnate la 31 mai, de reprezentanții liceelor din Buftea și de reprezentanții Institutului de Schimburi și Comerț din Suzhou, vin în contextul în care Consiliul Județean Ilfov și conducerea provinciei chineze Jiangsu au semnat un acord de înfrățire în anul 2013. Coordonatorul relațiilor româno-chineze este vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, prof. dr. Petre Popeangă.

Petre Popeangă: ”Colaborarea în domeniul educației între structuri de învățământ din țări cu istorie, cultură și sisteme politice diferite, nu poate fi decât benefică. Și asta, cu atât mai mult acest demers al nostru capătă valoare în cadrul  relațiilor de prietenie dintre țările noastre cu o veche și fructuoasă tradiție. Și cum nimic nu este întâmplător pe lume, poate coincidența vizitei cu cea a Papei Francisc, a doua de acest fel în ultimii 1.000 de ani, nu este întâmplatoare și poate constitui un început al unei colaborări fructuoase”.

Delegația din provincia Jiangsu rămâne în județul Ilfov până mâine și mai are în program participarea la un târg deschis la Romexpo și vizitarea Palatului Mogosoaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here