Acasă Social În ritmul actual, România ajunge în 31 de luni la imunizarea a...

În ritmul actual, România ajunge în 31 de luni la imunizarea a 70% din populație

DISTRIBUIȚI

Experta trimisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în România pentru a asista Guvernul în criza sanitară va sta timp de 60 de zile și va face recomandări de politici în urma vizitelor în teren, a declarat pentru G4Media.ro Andrei Baciu, secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

”Este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situație de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a spus Baciu.

Reamintim că în primăvara anului 2020, New York a devenit ”centrul” infecțiilor cu coronavirus din America și unul dintre cele mai afectate orașe din lume. Mii de infecții noi cu COVID-19 erau raportate în New York în fiecare zi, iar morgile erau neîncăpătoare.

Experta OMS va aduce în România 34.000 de teste PCR și 200 de concentratoare de oxigen, ca parte a efortului organizației. ”Ea va face o evaluare la nivel central și teritoriu, apoi va veni cu recomandări. Noi, la nivel guvernamental, suntem deschiși într-o situație de criză, ne bucurăm de orice asistență. E un mecanism care se activează pentru orice fel de criză la nivel internațional, pentru a facilita tot spriijinul pe care OMS îl poate acorda”, a declarat Andrei Baciu.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și cei ai autorităților române au avut, luni, o videoconferință pe tema impulsionării vaccinării anti-COVID din țara noastră, având în vedere că, în ritmul actual, România va ajunge în 31 de luni la imunizarea a 70% din populație, potrivit Comitetului național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here