Acasă Info Local Încă o analiză a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea București...

Încă o analiză a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea București – Ilfov

DISTRIBUIȚI

maxi taxi

Primarul general al Capitalei, Marin Ștefănel Dan, a avut o intalnire cu reprezentanta Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Aura Raducu, pentru a analiza Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov. A fost o analiza de etapa, avand in vedere ca Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov trebuie finalizat pana la 30 noiembrie 2015 si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Prin acest Plan de Mobilitate se urmareste realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa promoveze dezvoltarea economica, sociala si teritoriala in regiunea Bucuresti – Ilfov.

Proiectul este finantat din fondurile BERD, iar titularul contractului de finantare este Guvernul Romaniei, urmand ca Bucurestiul si celelalte localtatri din judetul Ilfov sa fie principalii beneficiari ai acestui program.

Primarul general a stabilit ca la urmatoarea intalnire in care se va analiza Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov sa participe principalii operatori de transport public: Metrotex, RATB, operatori publici din Buftea si Voluntari, alaturi de 50 – 60 operatori privati.

Planul de mobilitate durabila isi propune realizarea unei planificari strategice si urmareste o viziune de dezvoltare a mobilitatii pentru perioada 2016 – 2030.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila este un document strategic si un instrument de politica de dezvoltare, folosind un software de simulare a transporturilor având ca scop rezolvarea nevoilor de mobilitate ale persoanelor si intreprinderilor pentru a imbunatati calitatea vietii, contribuind in acelasi timp la atingerea obiectivelor europene privind protectia mediului si eficienta energetica. Acest proiect va asigura punerea in aplicare a conceptelor europene de planificare si de management pentru mobilitatea urbana durabila adaptate la conditiile specifice regiunii Bucuresti – Ilfov si va include lista masurilor de imbunatatire a mobilitatii pe termen scurt, mediu si lung, spre exemplu propunerea unei noi structuri de transport public integrat Bucuresti – Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here