Acasă Economie Încă o întâlnire de lucru pe tema Programului de Dezvoltare Regională a...

Încă o întâlnire de lucru pe tema Programului de Dezvoltare Regională a Județului Ilfov 2020 – 2030

DISTRIBUIȚI

Marcel Heroiu, senior analist Banca Mondială: Dialogul cu sectorul privat este absolut esențial”

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Dacă vrem să dezvoltăm județul Ilfov avem nevoie de mediul privat”

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, administratorul județului, Irinel Scrioșteanu și directorul Direcției de Absorbție Fonduri Interne și Internaționale, Remus Trandafir, au discutat, la 10 ianuarie a.c., cu reprezentanții Băncii Mondiale despre Programul de Dezvoltare Regională a Județului Ilfov 2020-2030.

A fost a cincea întâlnire de lucru de când Consiliul Județean și Banca Mondială au semnat un contract de asistență tehnică și consultanță, iar discuțiile s-au axat pe identificarea proiectelor prioritare pentru Ilfov.

Marcel Heroiu, senior analist Banca Mondială: ”Ilfovul este regiunea din România pe teritorul căreia se fac cele mai mari investiții în momentul de față. Dialogul cu sectorul privat este absolut esențial”.

Marian Petrache, președintele Consiliul Județean Ilfov: ”Noi am încercat să deschidem o linie de dialog cu mediul de afaceri, dar se pare că în România administrația publică încă nu inspiră suficientă încredere. Ne vom intensifica efoturile în perioada următoare, pentru că dacă vrem să dezvoltăm județul Ilfov avem nevoie de mediul privat, așa cum și mediul privat are nevoie de noi. Nu putem unii fără alții”.

Consiliul Județean Ilfov și Banca Mondială au semnat un contract de asistență tehnică și consultanță pentru Programul de Dezvoltare Regională a Județului Ilfov 2020-2030. Acordul cuprinde patru direcții de acțiune: Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov pentru perioada 2021-2030, Planul de amenajare al teritoriului județului Ilfov, Prioritizarea intervențiilor strategice și Strategia de dezvoltare aplicată pentru zona Măgurele. – C. A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here