Acasă Economie Încă o licitație importantă pentru Ilfov

Încă o licitație importantă pentru Ilfov

DISTRIBUIȚI

Este vorba despre lărgirea la 4 benzi a Centurii București, între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție ”Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava” a fost lansată de CNAIR la 8 ianuarie 2021. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 martie 2021. În premieră vor fi realizate intersecții pe trei niveluri – subteran, teran și suptrateran.

Intersecție Centura București – DN 5 Jilava

Intersecția cu DN5 spre Giurgiu va fi realizată pe trei niveluri: DN5 trece (ca și până acum) prin pasajul subteran. La sol vor fi amenajate două sensuri giratorii, pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre DN5. Centura va trece prin pasaj suprateran peste DN5.

Intersecție Centura București km 44+725 – DC 19 (Măgurele)

Intersecția cu Șoseaua Măgurele (DC 18) va fi realizată pe trei niveluri. Șoseaua de Centură va trece prin pasaj subteran, în timp ce la sol se va organiza un sens giratoriu alungit pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre Măgurele pe două bretele stânga/dreapta pasajului. Iar DC18 va traversa Centura prin pasajul suprateran existent.

Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

Intersecția cu DN6 spre Alexandria va fi realizată pe trei niveluri, cu Șoseaua de centură (4 benzi) trecând pe sub DN6 prin pasaj subteran. La nivel va fi amenajat un sens giratoriu alungit pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre DN6, prin două bretele stânga/dreapta pasajului. Iar pasajul suprateran spre Alexandria va fi reabilitat.

Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul ”Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000)”.

Tot în premieră va fi amenajată prima parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, pe actuala Centură a Bucureștiului, spune secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.

1 COMENTARIU

  1. Speram ca se vor instala si niste panouri fonice pentru locuitorii din proximitatea centurii. Nicaieri nu am vazut vreun proiect pt asa ceva in zona Jilava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here