Acasă Anchete ÎNCĂ O VICTIMĂ PE AERODROMUL DIN CLINCENI

ÎNCĂ O VICTIMĂ PE AERODROMUL DIN CLINCENI

DISTRIBUIȚI

Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, și-a pierdut viața marţi, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orelor 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat.

Un alt bărbat, de aproximativ 30 de ani, tot cu traumatism cranio-cerebral, a fost intubat, a intrat însă în stop cardio-respirator şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, rămânând în viață, însă în stare gravă. Cealaltă victimă, o femeie, a fost preluată conştientă de echipajul SMURD, fiind transportată la Spitalul Universitar. Din primele informaţii, cei trei paraşutişti s-ar fi ciocnit între ei, din cauză că nu ar fi respectat intervalele de salt.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unităţii a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015. Era căsătorit și avea un copil.

Miercuri, 24 mai, la ora 8.15, au fost organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a caporalului Cristinel Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here