Acasă Economie Încă un pas înainte în construirea A0 (inelul de autostradă din jurul...

Încă un pas înainte în construirea A0 (inelul de autostradă din jurul Capitalei)

DISTRIBUIȚI

Pentru Lotul II al A0 – Autostrada de Centură București Nord au fost depuse 11 oferte. Este vorba despre 19 km din autostrada A0, pentru care două dintre oferte sunt depuse de constructori din România, trei vin din Turcia, două din Grecia, două firme sunt din China, una din Austria și una din Italia. Traseul Lotului II este între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați). De-a lungul traseului vor fi amenajate două noduri rutiere și vor fi construite 10 poduri și pasaje.

Sunt în evaluare și cele 11 oferte pentru Lotul I. Pentru Lotul III se pot depune oferte până la sfârșitul lunii februarie 2020. Lotul IV a fost blocat mai bine de 1 an pentru un aviz de mediu. În Cernica este o zonă protejată, Natura 2000. Am obținut în decembrie 2019 acel aviz, este deblocată situația și pregătim acum documentația de atribuire.

Legătura pe partea de Sud a Bucureștiului, între A1 București – Pitești și A2 București – Constanța, este împărțită în 3 loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de Stat Ministerul Transporturilor: ”În acest an, toate cele șapte loturi de autostradă ar trebui să fie într-o anumită fază procedurală, în licitație, în proiectare, începere execuție, în lucru, în așa fel încât diferențele de timp dintre ele să fie cât mai concentrate, să putem avea o autostradă funcțională, inițial pe Sud. Vom urmări îndeaproape lucrările și vom încuraja constructorii să se încadreze neapărat în termenele asumate. Pentru dezvoltarea Regiunii București-Ilfov și a sudului României este nevoie urgentă de reducerea timpului petrecut de oameni în trafic”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + seven =