Acasă Social Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns sâmbătă în România

Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns sâmbătă în România

DISTRIBUIȚI

Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns sâmbătă în România. Este vorba despre 196.560 de doze care au venit mai devreme cu două zile față de cum era planificat, decizie luată după ce tranșa anterioară a avut întârzieri din cauza schimbării vremii.

Cele aproape 200.000 de doze vor ajunge mai întâi în centrele de depozitare, apoi vor fi distribuite centrelor de vaccinare după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România în 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până acum, în România au fost administrate peste 990.000 de doze de vaccin Pfizer, iar cu cele de la Moderna țara noastră depășește un milion, ajungând pe locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane.

Totodată, pe platforma de vaccinare s-au înscris până acum peste un milion de persoane.

De luni, începe și vaccinarea cu serul de la AstraZeneca în 180 de centre din țară, unde deja sunt peste 100.000 de locuri ocupate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here