Acasă Info Local Incendiu Periș/ Marian Petrache: Poliția și Parchetul să găsească vinovații!

Incendiu Periș/ Marian Petrache: Poliția și Parchetul să găsească vinovații!

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții CJ Ilfov sunt în legătură cu celelalte autorități din județ, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Periș. Marian Petrache, președintele CJ Ilfov, spune că ”am vorbit cu șeful inspectoratului județean de poliție, cu domnul Iacubuș” și că ”polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore”.

Petrache: ”Deci, ce e de făcut: Pompierii să stingă incendiul cât mai repede ca să se limiteze poluarea, Garda de Mediu să ceară de urgență ca firma care deține terenurile – Romsuintest, să ecologizeze zona, iar Poliția și Parchetul să găsească vinovații. L-am rugat pe vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Rizia Tudoache, să meargă la locul incendiului. Domnul Tudorache este în strânsă legătură cu celelalte autorități ca să știm exact cum se prezintă situația în teren și care sunt măsurile dispuse”.

După cum am anunțat, un incendiu a izbucnit la Periș, la 30 de km de Capitală, pe terenurile care aparțin fostei ferme de porci din localitate. Incendiul se întinde pe trei hectare, iar mirosul generat de arderea resturilor vegetale și de la canalele de scurgere este resimțit în toate localitățile învecinate.

Incendiul a izbucnit marți, iar vegetația de pe câmp și din canalele de dejecții arde de 24 de ore, la fața locului fiind echipaje de pompieri care încearcă să oprească focul.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.
Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată. În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator. În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene: identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale, impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului, monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse”.

După cum se știe, la Periș a funcționat ferma de porci Romsuintest Periș, care adăpostea porcin de rezerva de stat. Firma a intrat în insolvență în 2012, amintește G4Media.ro. Din documentele aflate la dosarul de insolvență al fermelor de la Periș rezultă că în contul unor datorii la Tel Drum, care vindea furaje, fermele de la Periș au trimis la Ferma Salcia în 2011, cu titlu gratuit, peste 2.600 de porci într-o singură lună. La acel moment, Ferma Salcia era controlată de directorul Tel Drum, Petre Pitiș. Doi ani mai târziu, în 2013, ferma Salcia a ajuns la fiul lui Liviu Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, care a achitat pe fermele de porci din Salcia suma de 450 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here