Acasă Anchete Incendiul de la Balotești nu a fost lichidat

Incendiul de la Balotești nu a fost lichidat

DISTRIBUIȚI

Două depozite din localitatea Balotești, județul Ilfov, aparținând companiei PRESTIGE MOB, deținută de un cetățean turc, au ars marti seara complet, pompierii luptându-se și la această oră să lichideze incendiul. Au ars peste 7.000 de metri pătrați, fiind distruse o fabrica de mobila si un depozit de mase plastic. Miercuri dimineața, la peste 17 ore de la izbucnire, pompierii intervin in continuare cu opt autospeciale. Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU București – Ilfov, a spus ca depozitul din Balotesti nu avea avizele legale pentru funcționare, la ultimul control fiind descoperite 17 deficiente.

”Se văd in continuare mai multe zone in care ard stive cu diferite materiale. In unele situatii ard elementele prabusite care compuneau structura cladirii, ceea ce face ca apa sa ajung greu la partea inferioara. Alte posibilitati de apropiere de aceste zone nu exista”, a declarat Daniel Vasile.

PRESTIGE MOB ale căror depozite din Balotești au luat foc marți seara este un mare producător de mobilă și saltele, dar deține și depozite de mase plastice și jucării.

Inspectorul sef al Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurari, marti seara, ca nu exista substante periculoase degajate in urma incendiului puternic de la Balotesti, precizand ca in privinta poluarii nu sunt probleme majore pentru sanatatea populatiei. Nicio persoana nu a fost ranita in incendiu.

Referitor la incendiul produs în seara zilei de 27 iunie, care a cuprins două depozite din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, Ministerul Mediului face următoarele precizări: Conform procedurilor în vigoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat, la fața locului, un auto-laborator care, în prezent, prelevează probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.

Din datele prelevate până în acest moment nu există depăşiri la indicatorii măsuraţi. Din evaluarea concentraţiilor de poluanţi măsuraţi la staţia de măsurare fixă a calităţii aerului (partea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului) amplasată în Baloteşti nu s-au identificat variaţii ale concentraţiilor faţă de normal pentru niciunul dintre poluanţii măsuraţi.

Garda Naţională de Mediu este şi ea prezentă la faţa locului şi monitorizează situaţia.

Începând de miercuri dimineață (28 iunie), circulația aerului, mai ales în straturile superioare ale atmosferei, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendința de deplasare a norului de fum va fi către nord, odată cu dispersia acestuia.  Foto – Ziua Veche

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here