Acasă Economie Încep exproprierile pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Otopeni

Încep exproprierile pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Otopeni

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului.

Imobilele supuse exproprierii se află pe raza Municipiului București – Sectorul 1 și a județului Ilfov – oraș Otopeni. Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei și reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafață de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Sumele individuale destinate despăgubirilor au fost estimate de către expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR.

Magistrala 6 realizează extinderea rețelei actuale de metrou din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe o lungime de 14,2 km și un număr de 12 stații. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Această magistrală va permite legarea directă între Gara de Nord și Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuție este de 48 de luni. Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here