Acasă Social Începe campania de vaccinare împotriva gripei

Începe campania de vaccinare împotriva gripei

DISTRIBUIȚI

Începe campania de vaccinare împotriva gripei. Ministerul Sănătății a cumpărat 1 500 000 de doze de vaccin. Primele doze de ser au ajuns deja în România însă cu ele vor fi imunizaţi, deocamdată, angajaţii din spitale şi cei din centrele unde sunt copii şi bătrâni instituţionalizaţi. Restul dozelor vor fi disponibile din a doua jumătate a lunii octombrie. Bolnavii cronici, gravidele şi bătrânii se vor vaccina în cabinetele medicilor de familie. Restul populaţiei va plăti pentru o doză în jur de 60 de lei.

Primele 50.000 de doze de vaccin tetravalent au ajuns deja în ţară. Cu ele vor fi imunizaţi angajaţii din spitale şi cei care îngrijesc copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.

Alte 1.500.000 de doze vor fi livrate din a doua jumătate a lunii octombrie. Acestea vor fi trimise în cabinetele medicilor de familie şi cu ele vor fi imunizaţi bolnavii cu afectiuni cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile însărcinate şi persoanele în vârstă.

Gripa se transmite foarte uşor de la o persoană la alta. Şi poate duce la complicaţii.

Medicii spun că cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea.

45 de milioane de lei a plătit Ministerul Sănătăţii pe cele 1,5 milioane de doze de vaccin. Autorităţile au cumpărat mai mult ser decât anul trecut.

În sezonul precedent, peste 2.300 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, iar 199 au murit.

Vaccinul nu se găseşte, deocamdată, în farmacii. Se estimează că va fi disponibil la mijlocul lunii viitoare. Serul va costa în jur de 60 de lei.

Nu ne vom imuniza prea curând cu vaccin produs în ţara noastră. La Institutul Cantacuzino, abia se pregăteşte personalul care va produce serul. Autorităţile estimează că noi doze de vaccin vor ieşi pe poarta instituţiei în doi – trei ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here