Acasă Economie Incineratorul de nămol de la Glina, doar un vis frumos 

Incineratorul de nămol de la Glina, doar un vis frumos 

DISTRIBUIȚI

O mare investiţie care trebuia să fie gata la sfârşitul anului trecut nici nu a început. Firmele ofertante au contestat rezultatele licitaţiei ani de zile, iar sute de milioane de euro din fonduri europene s-au dus pe apa Sâmbetei, scrie Evz.ro.

Bucureştiul ar fi trebuit să aibă la această oră terminată staţia de epurare de la Glina, dar şi un incinerator de nămol cu o capacitate de ardere de patru tone/zi.

Iată ce declara în octombrie 2013, cu prilejul semnării Contractului de Finanţare pentru Proiectul ”Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Damboviţa”, primarul general Sorin Oprescu: ”În 2015 vom termina staţia de epurare de la Glina, iar în 2016 racordurile făcute cu caseta care este în mare parte curăţată. Vom trece de la o capacitate de 10 metri cubi la 12 metri cubi de epurare a apelor uzate. Apare incineratorul de nămol care va avea o capacitate de ardere de patru tone/zi. Suntem foarte mândri ca avem staţia de epurare”.

Miza, sute de milioane de euroGlina

Însă, am rămas doar cu mândria, în iunie 2016 nefiind finalizată nici măcar licitaţia de atribuire a lucrării, deoarece firmele care au depus oferte tot contestă rezultatele. Miza este uriaşă, proiectul având o valoare totală estimată de 416.519.607 euro, inclusiv TVA. Cum termenul de finalizare era 31 decembrie 2015, partea de 67,83 la sută care trebuia să vină din fonduri europene, prin POS Mediu (2007-2013), s-a dus pe apa Sâmbetei, în loc să contribuie la curăţirea celei care curge pe Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here