Acasă Editorial INCONSTIENTII

INCONSTIENTII

DISTRIBUIȚI

Editorial

Catalin DRAGOMIR

Parlamentul actual nu realizează nici acum, pe final de mandat, că României i-a trecut glonțul pe la ureche, în ultimii ani, din punct de vedere economic și că statul, atunci când trebuie să dea bani unui sector, trebuie să ia din altă parte. Avem de-a face în ultima vreme cu o serie de proiecte de lege care mai de care mai populiste, având în vedere că alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. Și, ca să vadă poporul că aleșii nației nu stau click pagina 1degeaba, ne pricopsim cu pensii speciale pentru diverse categorii de salariați, cu ieșiri la pensie înainte de termen pentru, chipurile, înnoirea personalului în unele sectoare de activitate sau cu scutiri de taxe școlare pentru odraslele cadrelor didactice, asta așa ca să se vadă că unii sunt mai egali decât alții atunci când vine vorba de șansa de a izbândi în viață. Toate astea pe bani mulți, stimați cititori.

Adică pensii speciale pentru cei care au lucrat în armată, în poliție, în parlament, în consiliile județene, în primării, în ministere, la catedră. Probabil că pentru merite deosebite. De-altfel putem observa ușor cât de bine le merge tuturor românilor. Pentru copii e prea mare alocația lunară de 84 de lei. Mai rămâne să ne trezim că familiile de medici vor fi scutite de la plata contribuțiilor de sănătate. E o idee, nu? Noroc cu vacanța de vară, că cine știe ce le mai trecea prin cap parlamentarilor, de la căldură!

Toată lumea cere de la guvern bani. Pe bună dreptate, e nevoie de progres! Dar nimeni nu arată de unde să vină finanțarea respectivă.

Stimați trimiși în parlament. Ideile astea tot mai tâmpite privind suplimente, plăți speciale și cât mai multe bonusuri vor duce România în faliment. Nu vă interesează, știu, dar gândiți-vă, totuși, că e vorba și de viitorul vostru, al celor care ați avut șansa să ridicați mâna ca să rămână ceva după voi. Lupta politică e mai importantă decât viitorul unei țări care și-așa e roasă din toate părțile. Și, băgați la cap: două milioane și ceva de oameni activi nu pot susţine la nesfârșit ifosele voastre electorale și pomenile sociale de pe urma cărora căpătați voturi!

Avem, din păcate, foarte mulți tâmpiți care nu au ce căuta să facă legi pentru majoritatea populației. E adevărat, că și mai mulți alegători certați cu cartea, cu educația și cu realitatea i-au trimis acolo. Dar trebuie să ne deșteptăm odată și să căscăm ochii bine atunci când mergem în cabina de vot. Pentru că altfel ne vom trezi că vom fi o țară plină numai de ”speciali”. Nu mai dați vina pe ”sistem”. ”Sistemul” suntem noi! – foto – vidu.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here