Acasă Interne Informaţii privind situaţia la frontieră în minivacanța de Sfânta Maria

Informaţii privind situaţia la frontieră în minivacanța de Sfânta Maria

DISTRIBUIȚI

La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru acest sfârşit de săptămână prelungit, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Peste 4.000 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

În perioada 12-15 iunie a.c., prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1.500.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 600.000 de persoane, precum și 180.000 de mijloace de transport.

În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 350.000 de persoane și PTF Giurgiu, cu peste 166.000 de persoane.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce privește cetăţenii ucraineni, 12.958 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în creștere cu 0,2% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 15.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.951.167 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 71 fapte ilegale (40infracţiuni şi 31 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 109.900lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 905lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 44cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here