Acasă Info Local Informații utile de la IPJ Ilfov pentru copii

Informații utile de la IPJ Ilfov pentru copii

DISTRIBUIȚI

În această săptămână, polițiștii ilfoveni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, la o unitate de învățământ din județul Ilfov.

Scopul acestor activități au constat în prevenirea implicării minorilor în situații de risc precum accidente rutiere, dispariții, utilizarea necorespunzătoare a internetului, bullying /cyberbullying.

Astfel, în zilele de 12 și 13 mai a.c., polițiștii ilfoveni s-au deplasat la o unitate de învățământ din satul Roșu, comuna Chiajna, unde au discutat cu elevii claselor 0 – IV și cadrele didactice despre siguranța celor mici, la școală, în drumul spre casă și la locul de joacă.

Copiii au fost activi și au primit recomandările polițiștilor cu interes și entuziasm, exprimându-și dorința de a participa la asemenea activități și în viitor, anunță IPJ Ilfov.

Totodată, în contextul derulării la nivel național a Campaniei „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, cu sprijinul Poliției Transporturi Feroviare Ilfov și Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, o activitate de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, în Gara Chitila.

În cadrul acestei activități, călătorii au fost informați despre riscurile nerespectării regulilor de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaj, precum și în zonele adiacente acestora și au fost distribuite materiale informative în acest sens.

Totodată, tinerilor le-au fost prezentate riscurile pe care escaladarea unui vagon, în scopul obținerii unei fotografii pe tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 de volți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − thirteen =