Acasă Politic Inițiativele USR, respinse de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților

Inițiativele USR, respinse de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

Proiectele de lege privind cele trei mari inițiative ale USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu – au fost respinse luni de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a camerei pentru vot. De remarcat că grupul UDMR nu a participat la întâlnire.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare este alcătuit din liderii grupurilor parlamentare sau din locţiitorii acestora. Are ca atribuţie probarea ordinii de zi a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi programul de lucru al acesteia, precum şi modificările sau completările aduse ordinii de zi sau programului aprobat.

Dan Barna, președintele USR, a anunțat luni că partidul său condiționează susținerea Guvernului Orban de votarea celor trei mari proiecte. Potrivit G4Media.ro, votul a fost astfel: Fara penali: Pentru: PNL, USR, PMP, Minorități, Abținere: PSD și Pro România, Alegeri primari în două tururi: Pentru: PNL, USR, PMP
Abținere: PSD și Pro România, Nu au votat: Minoritati, Abrogarea recursului compensatoriu: Pentru: PNL, USR, PMP, Abținere: PSD și Pro România, Minoritatile nu au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here