Acasă Politic INSCOP București: Dan – 54,5% – Firea – 45,6%

INSCOP București: Dan – 54,5% – Firea – 45,6%

DISTRIBUIȚI

Un sondaj realizat de INSCOP în București în perioada 20-26 iunie, la comanda PNL, arată că Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre bucureștenii care au spus că vor veni la vot, iar Gabriela Firea ar fi votată de 45,6% dintre aceștia. Sondajul indică o diferență de 8,8 puncte procentuale între cei doi candidați, în ipoteza că Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea de PSD, Pro România și ALDE, scrie G4Media.ro.

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3 din eșantion.

56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Reamintim că toate partidele au acceptat ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. Până acum există doar doi candidați anunțați oficial: Nicușor Dan (susținut de PNL și USR) și Gabriela Firea (susținută de PSD). Pro România și ALDE nu au anunțat oficial pe cine susțin în această cursă, în timp ce Nicușor Dan a anunțat că are deja și ”susţinerea informală a PLUS şi a PMP şi cred că se va formaliza foarte curând o susţinere oficială”.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here