Acasă Interne Inspectoratul General de Aviație al MAI. a recepționat trei elicoptere, pentru situații...

Inspectoratul General de Aviație al MAI. a recepționat trei elicoptere, pentru situații de urgență

DISTRIBUIȚI
soins du docteur Denciu à l'HMRA au service des grands brulés

La 4 martie, la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. s-a desfășurat activitatea de recepție a primelor trei dintre cele șase elicoptere H135, cu următoarele trei livrări programate până la mijlocul anului 2021. Aeroanvele au fost achiziționate din fonduri europene.

La sfârșitul lunii iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de patru ani, care prevede cumpărarea a până la 10 elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate operațiunilor medicale aeriene și misiunilor de căutare și salvare (SAR) în țară. Până la acest moment, ulterior semnării a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la șase elicoptere de tip H135, care urmează să fie folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

La evenimentul organizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au participat Lucian Nicolae Bode, ministru al Afacerilor Interne, Laurence Auer, ambasador al Franței în România, Cord Meier-Klodt, ambasador al Germaniei în România, Marius-Mihai Vasiliu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Raed Arafat, secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, general-maior Dan-Paul Iamandi, inspector general al I.G.S.U., precum și reprezentați din cadrul Airbus Helicopters România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here