Acasă Anchete Inspectorii de muncă din Ilfov ”au descins” în sălile de fitness 

Inspectorii de muncă din Ilfov ”au descins” în sălile de fitness 

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a desfăsurat controale în cadrul Campaniei naţionale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, respectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, respectiv verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă, în unităţi cu profil de activitate sportiv.

Analiza efectuată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă asupra cauzelor accidentelor de muncă suferite de lucrătorii care desfăşoară activităţi în unităţi cu profil sportiv evidenţiază existenţa unor neconformităţi care trebuiesc depistate şi eliminate.fitness

Obiectivele generale ale acestei campanii au fost creşterea gradului de conştientizare a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru promovarea stării de bine la locurile de muncă cu profil de activitate sportiv, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional.

Acţiunile de control au avut loc la 18 angajatori de pe raza judeţului Ilfov, care au ca profil activităţi ale bazelor sportive şi activităţi ale centrelor de fitness, nouă dintre aceştia fiind sancționați cu 12 amenzi pentru lipsa instruirii colective, lipsa controlului medical periodic, fişe de instruire nesemnate de toate persoanele în drept, instruirea în afara programului de muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost depistate nereguli asupra registrului electronic de evidenţă a salariaţiilor. De asemenea, angajatorii care desfăşoară frecvent activitate în week-end nu acordă un spor la salariu pentru această muncă. Pentru remedierea tuturor neconformităţilor constatate, au fost dispuse 12 măsuri obligatorii. Totodată, s-a urmărit şi modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here