Acasă Educatie Institutul Cantacuzino a început pregătirea operatorilor pentru producția de vaccin gripal

Institutul Cantacuzino a început pregătirea operatorilor pentru producția de vaccin gripal

DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” a început procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.

O echipă formată din operatori recent integrați în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învățare a procedurilor și etapelor de producție, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanță necesar, și va fi coordonat de specialiști ai institutului.

Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecționa la standardele naționale și europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranță și calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanță pentru sănătatea publică.

Potrivit secretarului de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, din cadrul MApN, Mihai Dan Chirică, la finalul acestui proces de instruire operatorii Institutului Cantacuzino vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, necomerciale, de vaccin gripal, prima etapă în cadrul proiectului strategic de reluare a producției de vaccin gripal pentru uz comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here