Acasă Social Institutul “Matei Balș” a dezvoltat o schemă de tratament pentru COVID 19

Institutul “Matei Balș” a dezvoltat o schemă de tratament pentru COVID 19

DISTRIBUIȚI

Medicii din întreaga lume folosesc patru medicamente principale pentru tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

Institutul “Matei Balș” a dezvoltat o schemă de tratament pentru comunitatea medicală din România bazată pe cele patru medicamente care au dat rezultate în combaterea noului coronavirus.

Potrivit www.politiknews.ro, medicamentele nu se găsesc în farmacii. Cele mai multe dintre ele sunt distribuite prin programele naționale de sănătate. Kaletra e un compus ce e utilizat în tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir. Acesta nu se distribuie decât cu acordul companiei producătoare. Tamiflu, cel mai cunoscut, se eliberează exclusiv cu rețetă.

Tamiflu. Este un antiviral care a fost folosit în 2013 pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1. Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecție pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente – Lopinavir și Ritonavir.

Kaletra nu se găsește în farmacii, dar este un medicament aflat pe lista programului național pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV.

O cutie cu 120 de comprimate e listată cu un preț de 1.108,13 lei, iar un flacon cu două soluții injectabile, una de Lopinavir și una de Ritonavir, costă 602,93 lei.

Chloroquine (Plaquenil, Clorochină, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului. Chloroquine e, de fapt, utilizat în tratarea malariei.

Remdesivir este a treia soluție de tratament împotriva coronavirusului. Din păcate, acest medicament nu este omologat. A intrat în faza de testare pe oameni. A fost folosit pe scară redusă în spitalele din Wuhan, China, dar și în statul Washington, SUA.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here