Acasă Info Local Întâlnire de urgență cu primarii din Ilfov

Întâlnire de urgență cu primarii din Ilfov

DISTRIBUIȚI

După ploile de duminică noaptea, când s-au înregistrat 45 l/ mp, la Bragadiru și 32 l/mp la Roșu, care vin după o lungă perioadă cu precipitații abundente, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache a convocat de urgență primarii la sediul consiliului.

”Soluția pe termen mediu și lung nu sunt vidanja și furtunul, ci realizarea unor proiecte de canalizare pluvială, acolo unde nu s-au făcut încă. Până atunci, în prima ședință de consiliu din luna iunie voi propune achiziționarea, din sursele consiliului județean, a 10 motopompe de mare capacitate, pentru situații de urgență”.

Președintele Marian Petrache s-a angajat ca instituția pe care o conduce să sprijine proiectele primăriilor, din fondurile consiliului județean sau din bani europeni.

Tot la întâlnirea cu primarii, aceștia fiind membri în Asociația pentru Transport Public București-Ilfov, președintele Marian Petrache a cerut respectarea planului de mobilitate urbană și urgentarea implementării noului program de transport, așa cum a fost el aprobat de Asociația pentru Transport Public București-Ilfov, în februarie 2019.

Petrache solicită o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru o discuție lămuritoare și convocarea, chiar în această săptămână, a Comitetului Director al Asociației de Transport Public București-Ilfov, pentru punerea în aplicare a deciziilor luate în cadrul adunării generale ale acestei asociații, așa încât planul de mobilitate urbană și programul de transport să fie respectate. Acestea presupun bilet unic, transport integrat, rute regionale în toate localitățile din Ilfov, un număr suficient de autobuze care să circule la un interval regulat, în conformitate cu nevoile cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here