Acasă Interne Întâlnirea anuală a Consiliului Științific al ANA

Întâlnirea anuală a Consiliului Științific al ANA

DISTRIBUIȚI

Vineri, 24 noiembrie a.c., la sediul Agenției Naționale Antidrog (ANA), a avut loc întâlnirea anuală a Consiliului Științific al ANA.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit teme privind prevenirea consumului de droguri și asistența integrată a consumatorilor, profilaxie și intervenție precare prin educație și dezvoltarea de proiecte europene, în colaborare cu agențiile de aplicare a legii de la nivel internațional.

Printre subiectele abordate de membrii Consiliului Științific al ANA, amintim: problematica creșterii capacității de testare în unitățile mediacale, lipsa antidoturilor din spitale, obligativitatea introducerrii datelor în sistemul de raportare, identificarea de modalități pentru testarea antidrog, la solicitarea părinților, a tinerilor școlarizați, dezvoltarea unor studii și analize științifice, precum și promovarea acestora în spațiul public.

Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog, al cărui președinte este academician Victor VOICU, reuneşte personalităţi marcante din domeniile medicinei, toxicologiei, sociologiei, psihologiei, criminologiei, ştiinţelor juridice, având rol de validare academică a răspunsurilor instituţionale la problematica drogurilor.

3 COMENTARII

  1. […] Vineri, 24 noiembrie a.c., la sediul Agenției Naționale Antidrog (ANA), a avut loc întâlnirea anuală a Consiliului Științific al ANA. Pe agenda evenimentului s-au regăsit teme privind prevenirea consumului de droguri și asistența integrată a consumatorilor, profilaxie și intervenție precare prin educație și dezvoltarea de proiecte europene, în colaborare cu agențiile de aplicare a legii […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here