Acasă Educatie Internet gratuit în spațiile publice din Vidra

Internet gratuit în spațiile publice din Vidra

DISTRIBUIȚI

Primăria comunei Vidra a obținut o finanțare în valoare de 15.000 euro, prin programul ”WIFI4EU”, lansat de Comisia Europeană, pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi în spațiile publice.

Accesul utilizatorilor la rețeaua Wi-Fi va fi gratuit, nu va conține publicitate comercială și nu va utiliza date cu caracter personal în scop comercial. Rețeaua va fi accesibilă și va utiliza cele mai performante echipamente disponibile, promit reprezentanții primăriei.

Comisia Europeană a lansat, la 20 martie 2018, portalul web WiFi4EU prin care localitățile din toată Europa erau invitate să se înregistreze pe portal, înainte de lansarea primelor cereri de proiecte la jumătatea lunii mai, în scopul de a obține finanțare din partea UE pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Programul oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Inițiativa WiFi4EU contribuie la dezideratul de a dota până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public. Localitățile pot utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Comisia Europeană (CE) a anunţat în decembrie 2018 lista a localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din program, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

La primul apel al proiectului, din Ilfov au aplicat orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Voluntari și comunele 1 Decembrie, Baloteşti, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Cornetu, Dascălu, Dobroiești, Domnești, Dragomirești-Vale, Jilava, Periș, Snagov, Tunari și Vidra.

Vor urma alte apeluri de proiecte pentru cei care doresc să se înscrie în programul WiFi4EU.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − three =