Acasă Economie Investiție importantă la stația de sortare a deșeurilor de la Dragomirești Vale

Investiție importantă la stația de sortare a deșeurilor de la Dragomirești Vale

DISTRIBUIȚI

O importantă companie în domeniul managementului deșeurilor municipale și reciclării din România, care procesează zilnic circa 500 de tone de deșeuri, a investit, pentru început, trei milioane de euro în retehnologizarea stației de sortare a deșeurilor municipale de la Dragomirești Vale.

Stația dispune acum de echipamente specializate de ultimă generație, care separă materialele pe două fracții (2D vs 3D), fiecare flux în parte fiind, mai departe, procesat cu ajutorul sortatoarelor optice. Practic, sortarea care acum se face semi-automat, cu o importantă componentă manuală, va fi complet automatizată, oamenii urmând să fie folosiți pentru controlul de calitate al fluxurilor.

Investiția dublează gradul de recuperare a materialelor reciclabile ducând și la creșterea calității acestora, prin scăderea impurităților în materialele recuperate. Valoarea acestei faze a investiției a fost de trei milioane de euro, planul total de investiții fiind de aproximativ zece milioane de euro.

Durata de implementare a primei faze de modernizare a stației de la Dragomirești Vale a fost de patru săptămâni.

La inaugurarea noii linii de sortare automată a deșeurilor municipale au participat reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, Ministerului Mediului, Primăriei Capitalei, primăriilor Dragomirești Vale și Chitila și repezentanți ai unor asociații profesionale din domeniul managementului deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here