Acasă Politic IOHANNIS: GRAȚIEREA ȘI MODIFICAREA CODURILOR PENALE – NEAVENITE, INACCEPTABILE ȘI PAR A...

IOHANNIS: GRAȚIEREA ȘI MODIFICAREA CODURILOR PENALE – NEAVENITE, INACCEPTABILE ȘI PAR A FI FĂCUTE CU DEDICAȚIE

DISTRIBUIȚI

IohannisProiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă, susține președintele României Klaus Iohannis, pe Facebook.

Așteptându-l pe Grindeanu

Florin Iordache, ministrul Justiției, a avut o primă reacție pe seama declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, în direct pentru B1TV, dar a specificat că punctul oficial de vedere va veni abia după întoarecerea premierului Grindeanu din SUA. ”Se va discuta în guvern și raspunsul îl vom da formal atunci când vine și primul ministru. Dacă mă întrebați și pe mine personal, le-am inițiat tocmai pentru a avea puncte de vedere și opinii și la aceste  proiecte de legi, dacă stăteau în sertar și nu aveam puncte de vedere despre ce discutam? Rolul acestora a fost tocmai să avem o opinie. Punctul de vedere al procurorilor îl știam, că dumnealor au instrumentat dosarele și au obținut condamnărilor. Dar eu caut o soluție, dacă cineva îmi poate da o soluție atunci o îmbrățișăm”, a afirmat Florin Iordache.

Meleșcanu vrea reacții directe de la americani, nu prin intermediul presei – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, l-a primit vineri pe ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm. Cei doi oficiali s-au referit la relevanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si au mentionat importanta dezvoltarii acestuia, in continuare, pe toate palierele sale. In context, partea romana a amintit angajamentul Guvernului Romaniei, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru intarirea relatiilor cu SUA.

”In cadrul discutiilor, ministrul Afacerilor Externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, si nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe si autoritatile guvernamentale, in conformitate cu spiritul relatiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor si practicilor diplomatice”.

Joi, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a spus, intr-un interviu acordat News.ro, comentand cele doua proiecte de ordonanta de urgenta vizand justitia, ca orice propunere legislativa care contravine consolidarii statului de drept ii afecteaza pe toti romanii, indiferent de preferintele lor politice. ”Nu consideram oportuna nicio masura care slabeste statul de drept in Romania si ne asteptam ca toate institutiile din Romania sa incerce sa consolideze lupta natiunii impotriva coruptiei”, afirma diplomatul american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here